Paikallislehdessä oli yleisönosastossa vankunaa kukkapenkkejä tuhoavista kissoista. Minun piti tietenkin kirjoittaa vastine asiaan.IMG_0878-normal.jpg

Kirjoitin näin:

Naapurina asumisen vaikeudet tulivat mukaan lisäbonuksena heti, kun ihmiset eri syistään alkoivat haluta elää tiukasti toistensa kyljessä. Tosiasia on, että kaikki naapurit eivät kykene elämään sovinnossa keskenään. On jouduttu laatimaan lakeja, mittaamaan metrejä jne naapuruuden takia, mutta aina on niitä, jotka lakeja eivät noudata. Naapurin puolelta voi tulla kovaa musiikkia pitkin yötä, sieltä voi hoippua juopuneita pihallesi sosiaalisuuden vimmassa, hajuhaittoja huonosti hoidetusta kompostista, korvia vihlovaa trimmattujen mopojen vingutusta vuorokauden ajasta riippumatta, raketteja, pommeja, jne.

Ja sieltä voi tulla pehmeätassuisia ihania kissoja vierailulle, vaikka niiden pitäisi lain mukaan pysyä omalla pihallaan.

IMG_0564-normal.jpg

Nimimerkin takaa kirjoittava kertoo oman tarinansa siitä, miten ärsyttävää on elää kissojen naapurina. Minä puolestani ajauduin heti kirjoituksen luettuani kaikkein ensimmäiseksi miettimään, miten jotkut voivat suhtautua noin kielteisesti eläimiin. Miten maailma on tullut niin ahtaaksi, että sinne ei enää mahdu eläimiä.

IMG_0193-normal.jpg

Tiedän, että laki sanoo yhtä ja toista kissojen liikkumisesta vapaana. Toisaalta kokonaiskuvan saadakseen on muistettava, mitä kaikkea muuta laissa on eläimiä koskien. Jos kaikkia muita lainkohtia - esim. eläinten oikeuksia ja suojelua koskien - noudatettaisiin, alkaisi vähitellen olla ymmärrettävää myös tällaisten asioiden esiin nostaminen.

IMG_0490-normal.jpg